17 de juny de 2011
17.06.2011

Joan Català es postula com a president del Consell Comarcal per CiU

L'alcalde de Begur no es pronuncia perquè "no hi ha govern" i no veu clar quina coalició governarà

17.06.2011 | 02:00

Les declaracions des de CiU, PSC i Esquerra deixen les portes obertes a qualsevol govern al Consell Comarcal del Baix Empordà, malgrat que després de les sociovergències de Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols semblava clar que aquesta coalició es repetiria a l'ens comarcal. No obstant això, segons ha pogut saber aquest diari, l'alcalde de Begur, Joan Català, es postula com a president del Consell Comarcal si CiU governa. Ahir, Català no va fer cap comentari sobre aquesta possibilitat ja que va concretar que "no hi ha cap govern" al Consell Comarcal i, de fet, va afegir que també veia possible un tripartit (del PSC, ERC i Iniciativa) que deixaria a l'oposició a la federació nacionalista, on ja ha estat els darrers vuit anys amb la presidència de Ricard Herrero.
Català va insistir que no hi ha res tancat pel govern del Consell Comarcal i que no hi ha res entre CiU i el PSC. Almenys de moment, malgrat que tot ha indicat que els pactes aconseguits a Palafrugell i Sant Feliu van lligats al Consell.
Per part d'Esquerra (que també pot pactar amb CiU), el seu responsable comarcal, Joan Gasull, va precisar que tot està obert. La mateixa resposta va aportar el president en funcions, Ricard Herrero, que va precisar que no tenia coneixement de com està la negociació perquè es porta des de Girona, com a ICV.
Quant a la Diputació, les credencials que han presentat per CiU són, en principi, les de Joan Giraut i Josep Sala.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema