Regla número u de tot fugitiu de la justícia: no cridar l'atenció. Una discussió amb un amic va costar-li cara el passat dilluns a un ciutadà ucraïnès que passava les vacances a Tossa de Mar. Els nivells d'agressivitat que va assolir la batussa va dur els responsables de l'hotel a demanar la interevenció de la Policia Local de Tossa, que va identificar als dos hostes. La sorpresa va venir quan, en passar les filiacions pel sistema informàtic policial per a fer l'atestat, el nom d'un d'ells va sortir relacionat amb una Ordre Europea de Detenció i Entrega (Oede) que li atribuïa diversos fraus informàtics.

Els fets van tenir lloc dilluns a l'hotel Avenida de l'avinguda de la Palma, a Tossa. Cap a quarts d'onze del matí, des de l'hotel van avisar la policia perquè dos homes estaven discutint de manera agressiva. Els homes estaven acompa?nyats de les seves respectives dones i ambdues parelles passaven junts uns dies de vacanes a l'hotel. Però les bones relacions es van estroncar perquè, segons sembla, un dels homes intentava fer uns tràmits amb l'ordinador de l'altre i el propietari de la màquina no tenia clar que fossin del tot regulars, segons apunten fonts policials.

El cas és que l'indignat amo de l'ordinador tenia motius fonamentals per malfiar-se de l'activitat informàtica del seu amic. Aquest, Olekxander Feldman, de 31 anys i nacionalitat ucraïnesa, tenia pendent ordres de cerca emeses per jutjats d'aquest país i també d'Alemanya per comissió de frau a través d'internet. Aquesta és la informació que els agents van descobrir en primera instància quan, des de l'hotel, van passar a comissaria la filiació de l'home. Per comprovar-ho i evitar errors, el van fer anar a comissaria per identificar-lo per segona vegada. El resultat continuava essent positiu i l'identificat va assolir la categoria de detingut. Posteriorment, els agents locals van fer les gestions necessàries per passar l'home a mans de la Policia Nacional, que té competències per posar-lo a disposició de l'Audiència Nacional.