26 de juny de 2011
26.06.2011

Lloret rebrà acabat el pavelló del CEIP Pompeu Fabra el proper 1 de juliol

La construcció de l'equipament a l'interior del pati de l'escola es va iniciar fa prop d'un any amb polèmica i ha tingut un cost de 2,5 milions

26.06.2011 | 02:00
El nou equipament esportiu, construït a l´interior del Pompeu Fabra, que ha de donar servei a l´escola i a Lloret.

L'Ajuntament de Lloret de Mar rebrà acabat el nou pavelló esportiu, construït al pati del CEIP Pompeu Fabra, el proper 1 de juliol, segons han confirmat fonts municipals. La construcció de l'equipament, que havia estat una reclamació històrica de l'escola, es va iniciar fa prop d'un any enmig de la polèmica per les queixes del grup municipal del GRILL i d'alguns pares i veïns, malgrat que aquests darrers finalment s'hi van mostrar a favor.
Un cop rebuda l'obra, el consistori seguirà la mateixa dinàmica que s'ha portat a terme amb el Teatre o la Casa de la Cultura, en què es deixarà un període per fer les diferents comprovacions de tots els sistemes i instal·lacions abans de posar-lo en funcionament.
La instal·lació s'ha construït sobre una superfície de 1.580 metres quadrats i pretén satisfer les necessitats tant dels 700 alumnes del CEIP Pompeu Fabra, com dels diferents clubs esportius de Lloret. El nou equipament té dues plantes. A la part baixa, s'hi ha construït la pista poliesportiva, la zona d'accés al públic en general i el mostrador de control i vigilància i compta amb un ascensor a banda de l'escala. A més, s'hi ha instal·lat tota la zona de vestidors, diferenciats per a esportistes, amb quatre vestidors, i la dels tècnics i àrbitres, amb dos més. En aquesta part també hi ha la infermeria, els magatzems de material esportiu i un accés directe des del col·legi. A la primera planta, hi ha una sala polivalent, la zona d'administració i els lavabos per al públic en general. A més, s'hi han construït uns magatzems i espais de reserva i neteja, a banda de la cambra d'instal·lacions amb ventilació directa a l'exterior.
Fonts municipals van assegurar que el pavelló projectat s'adequa als requeriments del Consell Català de l'Esport per a un Pavelló doble esportiu (PAV-2) per contrarestar les crítiques que es feien des del GRILL en un inici.
Pel que fa a l'ús del pavelló, la instal·lació es planteja, des de l'Ajuntament, com la possibilitat de dotar al Col·legi d'un espai multiusos, tant per a realitzar activitats esportives quotidianes com per a esdeveniments extraordinaris o puntuals com actes de fi de curs, lliurament de diplomes, etc. I, a més, el pavelló pot ser utilitzat fora de l'horari escolar per la resta de la població de Lloret de Mar, ja que es complementa amb la pista d'atletisme, generant un paquet d'equipaments esportius a escala municipal.
Els costos de la construcció s'han cobert a través d'un crèdit ICO sol·licitat per l'Ajuntament. El cost total ascendeix a uns 2,5 milions d'euros, dels quals la Generalitat n'aporta un total de 600.000 euros i la Diputació de Girona, 300.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema