27 de juny de 2011
27.06.2011
40 Años
40 Años
Associació de municipis independentistes

Puigdemont s'unirà al «club» d'alcaldes independentistes

El futur alcalde de Girona veu amb molt bons ulls una associació que integri els diferents colors polítics

27.06.2011 | 15:43

El futur alcalde de Girona i diputat de CiU al Parlament, Carles Puigdemont (CDC), va avançar ahir que ha decidit formar part de la nova associació de municipis independentistes, que va proposar l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (UDC), i va fer una crida a altres alcaldes de qualsevol signe polític perquè s'hi sumin.

"Si hi ha un grup d'alcaldes independentistes, jo, amb molt de gust, hi seré", va anunciar admetent que la iniciativa li semblava una bona idea, a falta de saber com es pot vehicular.

És més, Puigdemont estaria "encantat" de formar part d'una associació que estigués integrada per alcaldes de diversos colors polítics que comparteixin una visió independentista en un marc de diàleg i de debat.

Tot i això, va anunciar que la seva entrada sempre seria a un club d'alcaldes i no de municipis independentistes -fet que hauria de passar per una votació al ple-, i va al·legar que el fet que la població ho sigui o no "és una cosa més complexa i complicada".

A més de mostrar el seu convenciment que la proposta de Vila d'Abadal anava en aquest sentit, Puigdemont va rebutjar presentar-la en forma de moció al ple consistorial, tot i que l'estudiaria si ho fes un altre grup com la CUP. Amb tot, va subratllar que no seria la primera moció que tracta la independència aprovada al consistori.

Precisament, en el debat sobiranista, Puigdemont es va definir com una persona independentista i va deixar clar que sempre ho ha reivindicat i que treballa amb la idea que "no hi ha una altra opció que tenir un Estat propi".

I és que, segons el seu parer, han fracassat els intents perquè la identitat catalana tingui un encaix còmode i satisfactori a l'Estat, i per això aquest ja no pot ser el camí: "Durant molts anys he estat disposat i he treballat perquè hi hagués un acord perquè això pogués ser possible en el marc d'un estat modern. Això no ha funcionat, i ara no hi ha motius per defensar la via de l'autonomisme".

"Alguns ho viuen en clau de fracàs personal i altres ho vivim com una ratificació del que hem pensat sempre", va recalcar el futur alcalde de Girona. Només així, va afegir Puigdemont, serà possible seguir les polítiques econòmiques i d'infraestructures que s'impulsin des de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema