28 de juny de 2011
28.06.2011
40 Años
40 Años
Des de fa sis mesos

Busquen un noi de Mieres desaparegut a Osca

La localització de la tenda de campanya a 1.800 metres d'alçada a Ibón de Plan, Osca, és l'última pista que es té

28.06.2011 | 16:27
Una foto del jove desaparegut que ha facilitat la seva família per si algú l´ha pogut veure

Ferran Camps Tricas de 23 anys, nascut a Mieres i amb residència a Banyoles, porta gairebé sis mesos desaparegut. L'última persona que el va veure va ser el 2 de gener a Escalona, a la província d'Osca, i la darrera pista que es té és la tenda de campanya i un sac de dormir a l'Ibón de Plan, un llac glaciar situat a 1.800 metres d'alçada, que un veí de la zona va trobar uns dos mesos més tard, enterrats per mig metre de neu. El seu pare explica que és un jove "molt independent" i amb "ganes de conèixer món" i que sospiten que viu un moment de "tancament interior" i que no vol posar-se en contacte amb ningú. Han decidit fer una crida a través dels mitjans després de mesos de recerca sense resultats.

En Ferran és un noi amb un caràcter "molt independent" i amb moltes ganes de "conèixer món", explica el seu pare. Fa dos anys va anar a Noruega a treballar i després va decidir anar-se'n a Dinamarca i a la Índia tot sol. Un dels seus projectes era anar-se'n a Sud-Amèrica però el mes de desembre passat va tornar de Granada "trist" i com si hagués perdut el seu objectiu, assenyala Pere Camps.

L'últim viatge que va emprendre va ser a Osca, on hi té una cosina. Segons aquest familiar, el jove hauria entrat en contacte amb un col·lectiu que viu a la natura i en convivència amb els valors ecològics, comunitaris i de respecte pel medi, però no han aconseguit trobar-ne cap pista després de contactar amb alguns co·lectius del sud d'Espanya amb qui tenien coneixement que havia conviscut el desembre del 2010. Vàries persones els van confirmar que l'havien vist, durant un viatge que la família va fer a Granada i Màlaga, però l'última pista d'ell és la del dia 2 de gener del 2011, on un testimoni assegura haver-lo vist al poble d'Escalona, a la província d'Osca.

Des de llavors, no hi ha notícia dels seus moviments. La policia ha investigat els seus comptes corrents i s'ha comprovat si se l'ha contractat a algun lloc, però no s'ha trobat cap més rastre. L'última pista que es té és la descoberta de la seva tenda de campanya a Ibón de Plan, un llac glaciar situat a 1.800 metres d'alçada, on s'accedeix des de Saravillo, un poblet de la província d'Osca. Un veí de la zona va trobar-la enterrada per mig metre de neu, juntament amb un sac de dormir i alguns queviures. No hi havia cap més pista del noi, ni de la motxilla ni tampoc de la màquina de fotos que sempre portava a sobre.

Una recerca exhaustiva

Feia un dos mesos des que el 2 de gener se'l va veure per últim cop i hi havia molta quantitat de neu. Tot i això, el grup de rescat de la Guàrdia Civil de muntanya (GREIM) de Boltaña van activar un dispostiu de recerca a peu i amb l'ajuda d'helicòpters sense resultats. A finals de maig (28 i 29), quan la neu ja s'havia fos, gairebé un centenar de persones entre familiars, coneguts, agents forestals i de la guàrdia civil, acompanyats de gossos de rastreig i amb l'ajuda d'un helicòpter van reprendre la recerca per tota la zona de l'Ibón de Plan. "Es va seguir tot el recorregut que podria haver fet, vam mirar barrancs, el fons (de l'estany) amb bussejadors, els barrancs i tots els camins" dels pobles propers, explica el pare, que descarta tornar a inspeccionar la zona després d'aquesta recerca exhaustiva.

Durant aquests sis mesos, la família ha viatjat a França, Navarra i s'han posat en contacte amb les empreses on havia treballat a l'estranger. Ara han decidit donar a conèixer el cas a través dels mitjans de comunicació. "Tenim l'esperança que està vivint un noment de tancament interior personal i que no vol contactar amb ningú", explica Camps, que fa una crida per si algú més l'ha vist recentment i poder saber que està bé. Si és així, poden posar-se en contacte amb la família a través del 619 502 740 o al 972 680 444, o bé per correu electrònic pcsansa@gmail.com.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema