Segueix-nos a les xarxes socials:

Lloret enllesteix aquesta setmana una campanya per controlar els ous de gavians

Lloret de Mar acaba aquests dies una campanya per controlar els gavians de la localitat, segons Nova Ràdio Lloret. La iniciativa, que fa pocs dies també es va fer a Blanes, pretén evitar que es reprodueixin en excés i per fer-ho es punxen els ous que aquests animals ponen en els nius que fan als terrats. Així no neixen nous exem?plars d'aquestes aus, que generen problemes de salubritat i molèsties als veïns.

La campanya la duu a terme l'empresa Colomba Controls. Segons la ràdio municipal, aquest 2011 ha realitzat una vuitantena d'actuacions. A partir de l'avís de l'Ajuntament, va a la casa on el gavià ha fet el niu i punxa els ous que hi troba. D'aquesta manera, s'evita arribar a la superpoblació.

Els gavians fan niu un cop a ?l'any, a la primavera. Per evitar que facin el niu en els edificis, hi ha mesures que els veïns poden dur a terme com "posar fils amb punxes als terrats i xemeneies", va destacar el gerent de l'empresa, Joan Freixas. Colomba Controls també s'encarrega de reduir la població de coloms a Lloret, quan aquesta és excessiva.

Prem per veure més contingut per a tu