Lloret de Mar acaba aquests dies una campanya per controlar els gavians de la localitat, segons Nova Ràdio Lloret. La iniciativa, que fa pocs dies també es va fer a Blanes, pretén evitar que es reprodueixin en excés i per fer-ho es punxen els ous que aquests animals ponen en els nius que fan als terrats. Així no neixen nous exem?plars d'aquestes aus, que generen problemes de salubritat i molèsties als veïns.

La campanya la duu a terme l'empresa Colomba Controls. Segons la ràdio municipal, aquest 2011 ha realitzat una vuitantena d'actuacions. A partir de l'avís de l'Ajuntament, va a la casa on el gavià ha fet el niu i punxa els ous que hi troba. D'aquesta manera, s'evita arribar a la superpoblació.

Els gavians fan niu un cop a ?l'any, a la primavera. Per evitar que facin el niu en els edificis, hi ha mesures que els veïns poden dur a terme com "posar fils amb punxes als terrats i xemeneies", va destacar el gerent de l'empresa, Joan Freixas. Colomba Controls també s'encarrega de reduir la població de coloms a Lloret, quan aquesta és excessiva.