El Departament de Salut es va comprometre dimecres amb l'alcalde de Lloret, Romà Codina, que estudiaran el tancament de les urgències nocturnes del CAP de la localitat. El batlle en una reunió amb el conseller Boi Ruiz va demanar que s'ampliï l'obertura del CAP a les nits durant la temporada d'estiu des de Setmana Santa fins octubre i que la resta de l'any s'allargui l'horari de tancament a les dotze de la nit. Segons va avançar Codina, està previst que es tornin a reunir en unes tres setmanes i analitzaran les dades i incidències d'aquests primers dies amb les urgències tancades i discutiran sobre les propostes.

"El conseller va coincidir amb mi que Lloret és un cas amb característiques diferencials a la resta de municipis pel turisme i la quantitat de població", va destacar Codina, que va afegir que per això han decidit estudiar com funciona el tancament i es tornaran a reunir per parlar-ne. Cal recordar que aquest dilluns va ser el primer dia en què Salut va aplicar el tancament de les urgències nocturnes del CAP de Lloret, que ara es tanca cada dia a les nou del vespre.

En la reunió amb el conseller, l'alcalde de Lloret va fer dues peticions, ja que es veu difícil que el CAP pugui estar obert totes les nits de l'any. "Vaig demanar que allarguessin el tancament de les urgències des de les nou del vespre a les dotze de la nit, perquè a partir d'aquesta hora ja només arriben les veritables urgències", va afirmar Codina. A més, el batlle també va sol·licitar que s'ampliï l'obertura a les nits durant la temporada d'estiu. Salut preveu obrir el CAP a les nits des de mitjans de juny a mitjans setembre i Codina va proposar que s'obri des de Setmana Santa a l'octubre. "Ens van dir que si les coses no acaben d'anar bé, ho reobririen a les nits", va concloure.