Per tercera vegada en el darrer mes, els aiguats han tornat a ser notícia, amb una afectació important sobretot a la zona costanera de la comarca de la Selva. Aquesta zona va ser un cop més la més damnificada en ser la primera en rebre un front de precipitacions procedent del sud de Catalunya. Entre dimarts i la jornada d'ahir, a Lloret, per exemple, van caure gairebé 120 litres per metre quadrat. A l'interior de la comarca els ruixats també van ser considerables, deixant entre 60 i 80 litres a moltes poblacions com Sant Hilari (81 l), Anglès (78,9 l), Vilobí d'Onyar (70,2 l), Susqueda (65,2 l) o Arbúcies (64,6 l).

On també van notar la intensitat dels aiguats va ser al Ripollès, on es van acumular més de 80 litres per metre quadrat a la Vall d'en Bas, amb 83,5, i a Sant Pau de Segúries, amb 82,2, en dos dies. A la resta del territori, tot i caure una pluja constant, les quantitats no van superar els 70 litres per metre quadrat.

Les pluges també han omplert els rius gironins com el Ter i el Tordera, i també les rieres com les de Lloret, especialment pels desembassaments d'alguns pantans.

Segons va informar l'Agència Catalana de l'Aigua, es van haver d'obrir les comportes de l'embassament del Pasteral, cosa que va augmentar el cabal del tram final del Ter, per un increment de l'aigua acumulada, i també en el de Boadella.

De fet, les pluges intenses i intermitents que han caigut a Catalunya des del passat 6 de novembre han omplert els pantans de les conques internes, que han passat d'atresorar 555 hectòmetres cúbics, el 80% de la capacitat, a acumular -ne 593, el 85%.

La previsió del Servei Meteorològic apuntava ahir que les pluges havien de quedar restringides ahir al litoral i prelitoral del territori gironí.

A més, amb vistes a avui i demà es preveu una certa estabilitat, sense ruixats ja a les comarques gironines, mentre que la previsió pel cap de setmana és que torni a estar passat per aigua perquè s'acosta una nova pertorbació que afectarà molts punts de Catalunya.