La nova biblioteca de Lloret de Mar funciona a tot drap des que es va posar en funcionament el passat mes de setembre. Segons fonts municipals, l'equipament té una afluència mensual d'uns 20.000 usuaris, la qual cosa representa una mitjana de 1.000 persones diàries. Aquestes són les primeres estadístiques que es coneixen del nou equipament municipal, que superen, fins i tot, les expectatives incials de l'equip de Govern de Lloret.

Les xifres, però, no són altes només en assistència, sinó en d'altres àmbits també. Pel que fa a peticions, segons fonts municipals, la de Lloret és la tercera biblioteca de la comarca amb més peticions, amb uns 7.857 préstecs el mes de setembre i unes 8.391 el mes d'octubre. A més, ja s'han fet més de 3.000 carnets de la biblioteca fins a dia d'avui.

La valoració de totes aquestes dades per part del govern són molt positives. "Estem contents perquè la instal·lació està funcionant com teníem previst i quant a assistència, millor, fins i tot, del previst", va destacar el regidor de Promoció de la Cultura i Patrimoni, Arseni Frigola. El regidor va destacar, a més, que les valoracions que els arriben també són positives. "La gent està molt contenta i els comentaris que ens arriben són molt bons", va assegurar Frigola.

Per altra banda, Frigola va recordar que en un principi alguns usuaris s'havien queixat pel soroll que pujava de les sales inferiors del singular edifici de la Casa de la Cultura. Per solucionar-ho, el consistori ha restringit el tipus d'activitat en horari de biblioteca. "En hores de biblioteca s'ha decidit que a les sales de baix no es facin actes amb remor elevada, perquè pot molestar la gent de la biblioteca", va explicar Frigola, que va afegir que sí que es poden dur a terme exposicions que no ocasionen sorolls.