L'Ajuntament de Blanes ha multat amb 600 euros els propietaris d'un aparcament de caravanes declarat com a "il·legal" a una zona propera al riu Tordera, després d'haver-los instat per via administrativa a deixar l'activitat a la zona. En concret, el consistori requereix als propietaris que en un termini de 15 dies "procedeixin a la restauració de l'ordre físic il·legalment alterat mitjançant la retirada de les caravanes" i el "tancament i cessament immediat de l'activitat d'aparcament i venda" d'aquestes. I en el cas que no ho facin se'ls imposaran més sancions.

Segons consta en la resolució de la sanció, l'aparcament de caravanes està ubicat en un terreny "sense llicència" i "no legalitzable", ja que vulnera el Pla Director urbanístic del Sistema Costaner i el POUM. Concretament, l'aparcament està situat just darrera la zona de càmpings de la localitat i molt a prop del riu Tordera.

Segons fonts municipals, l'Ajuntament tindria constància de l'activitat de l'aparcament "il·legal" des del passat mes de novembre, quan es va fer el primer requeriment. Després que no s'hagués complert, el consistori va fer una inspecció sobre el terreny a finals de gener i conseqüència d'aquesta li ha imposat una multa coarcitiva de 600 euros. En la inspecció del gener, l'Ajuntament va comprovar que a més de no haver complert el requeriment de cessar l'activitat i restaurar l'ordre, els propietaris havien "ampliat la superfície destinada a l'activitat, havent-se afegit un tros de parcel·la", que inicilament restava fora de l'activitat. I que per fer-ho s'havia "construït un tancament" i s'havia dut a terme "l'aplanació de terres", sense permís administratiu.

A més, en la notificació, l'Ajuntament adverteix als propietaris que "en el supòsit de no donar compliment" al requeriment es procedirà a imposar multes d'entre 300 i 3.000 euros "fins a l'acompliment de la resolució" i que contra aquesta resolució no es pot interposar recurs.

Segons van informar fonts municipals, l'Ajuntament ha decidit emprendre aquesta via dels requeriments i les sancions per agilitzar el final del conflicte, tot i que si no es resolgués no es descartaria anar per la via del contenciós judicial. Si s'obtés per aquesta darrera opció, però, el procés es podria allargar encara més.

Per altra banda, fonts del Síndic de Greuges van assegurar que han rebut una denúncia sobre aquest cas i que han engegat una investigació sobre la qüestió que encara està en procés.

Finalment, Diari de Girona va contactar amb els propietaris perquè poguessin parlar i donar la seva versió sobre el cas, però aquests no van tornar la trucada.