La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, va explicar ahir que les escoles catalanes adaptaran a cada cas l'augment de fins a un 20% el nombre d'alumnes per aula decretat per l'Estat, tenint en compte la situació socioeconòmica del centre, les característiques dels alumnes i l'espai disponible en les aules.

"No farem una generalització però ens negarem a aplicar una mesura allà on vegem que pugui generar un estalvi", va sostenir en roda de premsa Rigau, qui va concretar, per exemple, que els grups d'Infantil i Primària -amb una ràtio de 25- que tinguin 26 alumnes no es desdoblaran, cosa que sí es farà en les classes de 31 estudiants.

Irene Rigau va justificar que l'augment de les ràtios del 20% plantejat pel Ministeri d'Educació no pot ser automàtic i requereix aplicar criteris concrets. Així, Rigau va especificar que es tractarà personalitzadament als centres i en cap cas serà un increment lineal, encara que sí va admetre que afectarà més a Secundària que a Primària.

La consellera va explicar que els mestres i professors faran 1 hora més de classe -fet que es recorrerà al Consell de Garanties Estatutàries perquè envaeix competències de la Generalitat-, que passarà de 24 a 25 hores lectives per als mestres de Primària i de 19 a 20 per als de Secundària.