Segueix-nos a les xarxes socials:

L'entrevista

«Si només desdoblem la N-II, ens vindran tots els camions»

Ricard Riol, President de Promoció del Transport Públic (PTP).

L'organització no governamental Promoció del Transport Públic (PTP) es va fundar el 1993, una època en la qual la societat començava a reclamar l'expansió d'aquest servei, tal com assenyala el seu president. Un càrrec que des del 2007 assumeix un enginyer tècnic en ?obres públiques, Ricard Riol.

Encara que sigui canviant-ne la gestió, el seu col·lectiu representa mantenir els peatges apel·lant a la justícia social. Per què?

Perquè està demostrat i teoritzat des de fa més d'un segle que abaratir, fins al punt d'arribar a la gratuïtat, les infraestructures de transport privat en àmbits congestionats perjudica la societat. Si es tarifa la mobilitat que congestiona i aquesta recaptació es dedica a alternatives de mobilitat, com desenvolupar el corredor mediterrani ferroviari o finançar els serveis de transport públic, es millora la societat. A Catalunya, el peatge s'ha utilitzat com a font de finançament de la xarxa viària més important d'Europa, si ho mesurem per habitant i hectàrea. Però, no està funcionant per finançar alternatives de mobilitat sostenible sinó per al lucre de les concessionàries i també per ampliar constantment la xarxa viària.

Prem per veure més contingut per a tu