El turista escocès mort la matinada de dissabte a Lloret va rebre un fort cop al cap, tot i que per esclarir del tot la causa de la seva mort caldrà esperar als resultats de les analítiques. L'autòpsia, realitzada ahir, va detectar una contusió que es podria correspondre més a un cop de puny que no pas a un cop de caiguda. Així les coses, si efectivament els forenses dictaminen que el jove, de 26 anys, va morir a resultes d'una agressió, la mort de Craig Mallon esdevindria criminal. L'opinió dels professionals que van treballar per remuntar-lo durant una hora era més aviat que el jove havia mort per una suma de l'estrès de la baralla i l'alta ingesta d'alcohol, segons apuntaven fonts policials, ja que no mostrava ferides visibles, però tampoc no es descartava la commoció a resultes de la caiguda a terra. La causa directa de la mort, però, es coneixerà un cop parlin les analítiques, i els resultats trigaran uns 15 dies.

Mentrestant, els Mossos d'Esquadra busquen la colla de nois espanyols que suposadament es van barallar amb un grup d'escocesos que estaven celebrant un comiat de solter. A la sortida de les discoteques, i sense que n'hagi transcendit el motiu exacte, les colles es van embrancar de mala manera i Mallon va caure rodó a terra a la placeta que queda davant els locals Rockefeller i Revolution. Tot apunta que en veure desplomar-se un dels adversaris, els buscabregues espanyols es van espantar i van marxar corrents. D'aquí la importància de les càmeres que pugui haver-hi per la zona -probablement moltes perquè els voltants del lloc de l'incident són plens de locals d'oci i hotels-; ja que probablement van enregistrar la fugida dels nois.

Havien arribat divendres

La colla escocesa la formaven el noi mort, el seu germà, que era el nuvi del comiat de solter, i altres joves. Havien arribat a Lloret divendres i s'allotjaven a l'hotel Casino Royal, molt popular entre els grups joves amb ganes de gresca. Tot apunta que els nois van passar la nit als locals d'oci del municipi i que, quan sortien d'algun dels locals propers al lloc de l'incident, van esbatussar-se amb una altra colla. La resta dels nois escocesos tampoc tenien mostres de violència visibles; el matí de dissabte se'ls va veure amb els Mossos tant a l'hotel, on van anar a recollir la documentació del jove mort, necessària pels tràmits de repatriació del cos, com entrant i sortint de l'oficina de denúncies que la policia autonòmica té a Lloret.

L'alerta de l'incident va arribar a la Policia Local i als Mossos gràcies a una trucada efectuada pocs minuts després d'un quart de set de la matinada des de l'hotel Maria del Mar. Els balcons d'algunes de les seves habitacions donen a la plaça on jeia el noi esvaït. Els tècnics i metges del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van intentar reanimar el jove durant una hora, sense resultats. En dictar-ne la mort, els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos van començar la investigació, que pel moment encara no ha donat fruits.