El ple de Santa Coloma de Farners va adjudicar ahir a FFC (Fomento de Construcciones y Contratas) per 1.145.ooo milions d'euros la prestació del servei de recollida, transport i abocament de residus, neteja viària i gestió de la deixalleria municipal. Abans però l'Ajuntament va desestimar un recurs epecial que havia presentat l'empresa actual que realitza el servei, AJ RUZ SL, des de l'any 2006, en considerar, segons va relatar el regidor de Medi Ambient Josep Cullell (CiU) que en el moment de presentar-se al concurs, l'empresa no tenia la qualificació per a neteja de carrers que era necesària per poder participar-hi, ja que el concurs es va dividir en tres parts.

El concurs pel contracte de recollida de residus es regia de manera que es regia per tres condicions tècniques com són el tema d'abocament s'hi destinen 760.000 euros; a la neteja viària 280.000 euros i a la gestió de la deixalleria 95.000 euros. Els canvis que podran palpar els ciutadans a partir que FCC comenci a treballar al municipi es veuran, com va dir Cullell per exemple en què s'ha ampliat la neteja viària per a més carrers de vianants i en què, ara l'empresa es farà responsable del cànon d'abocament, un pas més segons l'edil de Medi Ambient en la política ambiental de residus al municipi, que als darrers anys ha apostat per la recollida selectiva.

Santa Coloma va celebrar ahir un ple extraordinari amb aquests dos únics punts. El del recurs va tenir els vots de l'equip de govern (CiU i PSC) i l'abstenció de tota l'oposició (ERC, CpC, CUP i PP) i l'adjudicació es va aprovar pels vots del govern, CUP va votar-hi en contra i PP, ERC i CpC es van abstenir.