17 de juny de 2012
17.06.2012

Les ADF inicien una campanya contra els focs marcada per la retallada econòmica

Els efectius diaris que voltaran pels boscos passen de 39 a 12 i la Diputació incrementa el pressupost per compensar

17.06.2012 | 08:14
Part del cos de voluntaris que aquest estiu recorrerà els boscos del Gironès i el Baix Empordà per evitar la proliferació d´incendis.

La manca de diners i recursos provinents de la Generalitat condiciona la feina que, com cada any, fan les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) per prevenir els incendis als boscos de Girona. La campanya per part d'aquest cos de voluntaris va començar l'11 de juny i culminarà el 14 de setembre, i enguany seran 12 les persones contractades per voltar cada dia pels boscos més protegits i problemàtics del Gironès i el Baix Empordà, els massissos de l'Ardenya-Cadiretes, les Gavarres i el Montgrí, per tal d'evitar riscos d'incendi i actuar ràpid quan se'n declari un.
L'any passat eren 39 les persones destinades a aquesta tasca, però enguany no hi ha plans d'ocupació en l'àmbit català i encara gràcies que la Diputació de Girona ha augmentat el pressupost per aquest servei. L'aportació provincial és de 60.000 euros i servirà per pagar els sous dels 12 treballadors a jornada completa -nou que treballaran sobre el territori, dos sotscoordinadors i un coordinador-, les despeses de gestió del servei i el combustible dels vehicles, que pertanyen a l'entitat de voluntaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook