Segueix-nos a les xarxes socials:

Vint detinguts

Cop als venedors i massatgistes il·legals a Roses

Nou dispositiu conjunt de Policia Local, Mossos Guàrdia Civil i CNP per combatre aquestes pràctiques

Nou dispositiu policial per combatre el 'top manta' i els massatgistes il·legals a Roses. Un operatiu conjunt de Policia Local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i CNP s'ha saldat amb una vintena de persones identificades i expedientades per incomplir l'ordenança que regula els usos i activitats permesos a les platges del municipi. A més, també els han decomissat el material. En total, han localitzat 12 massatgistes d'origen asiàtic, 2 persones del Senegal que feien trenes i 6 venedors ambulants -4 originaris de Bangladesh i 2 del Senegal-. Els 12 massatgistes encara estan a comissaria a l'espera d'identificar-los i comprovar que tinguin els permisos en regla.

Aquest matí Policia Local de Roses, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Cos Nacional de Policia (CNP) han dut a terme a Roses un dispositiu conjunt per a la localització i denúncia de massatgistes i venedors ambulants no autoritzats que durant la temporada estival ofereixen els seus serveis a les platges del municipi. L'operació, que ha finalitzat amb l'aixecament de 20 actes, té per objectiu actuar contra aquestes pràctiques il·legals, atenent el risc que suposa per a la salubritat i higiene públiques i el perill sanitari que pot representar per als seus usuaris.

En el dispositiu, els efectius policials s'han centrat en localitzar i denunciar les persones que realitzen massatges a la platja i cobren per aquest servei. Aquesta activitat està prohibida per la normativa municipal i es realitza en les èpoques de major afluència turística, representant un perill per als seus usuaris ja que els fan persones que no disposen de la titulació ni formació corresponents, i sense cap tipus de control ni garantia sanitaris.

En el dispositiu han participat efectius de paisà i uniformats dels quatre cossos policials. Els agents s'han situat a les platges urbanes del terme municipal de Roses -des de la bocana de Santa Margarita fins al Port Esportiu, així com a les platges de Canyelles i Almadrava-, per detectar les persones que oferien massatges, així com altres activitats com pentinat de trenes o venda ambulant.

En total han localitzat 20 persones. Després d'identificar-los, han aixecat les actes corresponents per incompliment de l'ordenança que regula els usos i activitats permesos a les platges del municipi, i han enretirat el material que utilitzaven per fer els massatges (com olis, cremes o tovalloles) i el que venien de forma ambulant.

En el moment actual, resten a les dependències policials les 12 persones d'origen asiàtic, en espera de ser identificades. En cas que aquesta identificació no sigui possible, al llarg de les properes hores passaran a disposició de l'equip d'estrangeria del CNP a Figueres perquè comprovin la seva situació administrativa i si es troben o no en situació regular.

L'objectiu de l'operatiu és dissuadir i eradicar aquest tipus de pràctiques a les platges rosinques, activitat prohibida per l'Ordenança municipal. Des del consistori rosinc adverteixen també als possibles usuaris i clients d'aquests serveis alertant que aquests massatgistes no ofereixen en cap moment les condicions higièniques ni de salubritat oportunes, ni disposen dels coneixements ni titulacions necessaris.

Prem per veure més contingut per a tu