Aprofitant l'aturada de l'activitat escolar per les vacances d'estiu, al llarg del mes de juliol, l'Ajuntament de Celrà ha invertit 32.930 en obres de millora a l'escola pública L'Aulet de Celrà, amb l'objectiu de reparar deficiències que provocaven un alt consum energètic i i també un ambient massa calorós a les aules. Amb aquesta primera fase d'intervenció, l'Ajuntament ha fet substituir els tancaments de 6 aules de l'escola i ha reparat el paviment de dues terrasses que presentaven filtracions a sobre la cuina i a sobre una aula polivalent. Aquests nous tancaments compleixen amb les normatives d'ecoeficiència dels edificis.

Segons van informar ahir des del consistori, actualment ja s'està treballant per dur a terme la fase 2, que consistirà en la substitució de les fusteries de 3 aules més i la de la biblioteca. El projecte consta de 7 fases que un cop realitzades s'assoliran els objectius de reducció d'un 15% del consum anual de calefacció, aconseguir una temperatura de confort sense augmentar les despeses, reparar les filtracions existents i evitar problemes de condensacions i alts graus d'humitat a les aules.

L'Ajuntament de Celrà va explicar que ha decidit portar a terme aquestes obres de millora de l'escola Aulet pel mal estat d'aquesta i per aconseguir el benestar dels nens/es i del professorat, d0ncs les condicions no son les idònies per un equipament educatiu. L'Ajuntament ha confirmat així la seva priorització per als equipaments educatius, tot i denunciar que aquestes obres les hauria d'assumir el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. De fet, el consistori ja va informar ahir que es faran les gestions necessàries per involucrar el Govern català en el projecte de millora de l'Escola Aulet.