La Coordinadora d'ONG Solidàries que agrupa unes 70 entitats de les comarques gironines i l'Alt Maresme va destacar ahir que, des del 2010, han notat un increment del 20% en el nombre de joves i aturats -d'arreu de Catalunya- que volen participar en activitats de voluntariat arran de la crisi econòmica. "Busquen una sortida en aquests moments de dificultats on no troben feina", va afirmar la cap de premsa de l'entitat, Sònia Cervià. Per dedicar-se al voluntariat però, també cal una formació i un coneixement del país on realitzaran activitats solidàries.

L'organització també va ressaltar que han disminuït els joves de les brigades de l'estiu perquè no poden pagar el cost de la seva manutenció. "Des de fa dos anys hem notat que han augmentat el nombre de persones, tots ells joves que han acabat la carrera o adults a l'atur que no troben feina aquí i s'interessen pels projectes voluntaris a l'estranger", va ressaltar Cervià. La gran majoria de les entitats agrupades sota la Coordinadora d'ONG Solidàries realitzen projectes i ?campanyes solidàries arreu del món.

Segons Cervià, les persones que s'interessen per aquestes tasques han de tenir una formació que s'ajusti a les necessitats, i, sobretot, conèixer el país. "Nosaltres som com un punt d'informació sobre totes les campanyes de voluntariat d'aquestes comarques i és molt greu aquest increment arran de la crisi", va apuntar Cervià. La cap de premsa també va explicar que han notat un augment del nombre de currículums que arriben a l'organització per a la borsa de voluntariat tot i que cada cop hi ha menys activitats solidàries.

"El perfil del voluntari es una persona autòctona, de Catalunya, amb estudis i a l'atur que no troba feina a causa de la crisi i decideix provar sort fora", va assegurar. Segons Cervià, els nous voluntaris són persones que tenen interès per la feina i que veuen "una solució justa i bona" poder participar en activitats i campanyes voluntàries que ajudin altres persones.