L'Ajuntament de Riells i Viabrea es felicita que la Comissió d'Urbanisme de Girona hagi tombat el nou Pla General que proposava un creixement de 900 habitatges en uns 25 anys i en un municipi que té ara uns 3.000 habitants, cosa que suposaria doblar gairebé els habitants. En un comunicat, el govern actual (CiU, ExRV i PSC) afirma que el projecte el 2011 es va acordar de manera "verogonyosa per l'anterior govern municipal (ERC) l'abril de l'any passat a un mes de les eleccions municipals que els van fer fora de l'ajuntament i en contra de la voluntat del poble", que cal recordar que va presentar més de 1.100 al·legacions.

Després de sentir les paraules del director general d'Urbanisme, Agustí Serra, on es qualifica el creixement previst de "disbarat" i de "model expansiu poc sostenible", l'equip de govern actual liderat pel convergent Josep Manel Tarrida, que va ser un dels més crítics amb el Pla General aprovat l'anterior mandat, afirma que malgrat la "lluita encara no ha acabat, ara s'ha de començar de nou a projectar un nou POUM, amb seny i que sigui bo per a tot el poble".

A més, l'equip de govern fa una crida als qui es van oposar al pla i agraeix a "tots aquells que durant els últims anys han lluitat per evitar que les mentides, l'especulació i la incompetència d'uns quants fessin de Riells i Viabrea un poble destrossat i arruïnat per l'avarícia i la prepotència d'aquests individus". Als quals insten a donar explicacions "del perquè i per quant, van aprovar les normes que enriquien uns pocs i perjudicaven la majoria".

Urbanisme va tombar el Pla la setmana passada i insta l'Ajuntament a tornar a iniciar el tràmit i portar-lo a informació pública, a buscar altres usos que no siguin d'habitatges per donar servei al municipi. El planejament actual data de l'any 1976, es va començar a revisar a l'any 1997 i es va suspendre, i a l'any 2008 es va tornar a iniciar el procés. L'alcalde en saber la notícia també va avalar la decisió d'Urbanisme.