08 de desembre de 2012
08.12.2012

Cau a Girona una xarxa il·legal de compravenda de carn de caça

Els Agents Rurals detecten porcs senglars, cérvols, daines i muflons destinats al consum

08.12.2012 | 01:00

Els Agents Rurals de Girona han comissat diversos exemplars d'animals de caça morts que tenien com a destí el consum humà però que no complien els requisits legals de comercialització i transport. L'operació, duta a terme en les darreres setmanes, ha permès posar al descobert una pràctica presumptament il·legal de compra, venda i transport de carn de caça destinada al consum humà.
Entre els exemplars comissats hi ha porc senglar, cérvol, daina i mufló. Els dos cérvols van ser comissats en un control a l'Alt Empordà on es va detectar que havien estat abatuts il·legalment. Els agents van denunciar el caçador i l'àrea privada de caça.
Entre els animals morts, que han estat comissats a una empresa estrangera, hi ha diversos exemplars de porc senglar, daina, mufló i cérvol. Els cérvols van ser comissats en un control a l'Alt Empordà i els agents van comprovar que la carn no duia els preceptius precintes que n'avalen la procedència legal. Per això, van denunciar el caçador que els havia abatut. També van denunciar l'àrea privada de caça per practicar la caça d'aquesta animals sense disposar dels precintes oficials corresponents.
A partir d'aquest fet, la investigació ha comportat posar al descobert una pràctica presumptament il·legal de compra venda i transport de carn de caça, destinada al consum humà i que no complia la normativa vigent.
L'operació ha comptat amb la col·laboració d'Agents Rurals de diverses àrees bàsiques de Catalunya, agents dels Mossos d'Esquadra i agents de la Unitat Rural de la Policia Foral de Navarra, així com dels Serveis Veterinaris del propi Departament d'Agricultura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook