L'Ajuntament de Blanes ha decidit portar al contenciós administratiu la reclamació patrimonial que va fer a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per l'enfonsament de la riera de la rambla Joaquim Ruyra, després que l'agència no hagi admès la petició del consistori. El consistori, doncs, continua endavant amb la reclamació perquè l'ens gestor de l'aigua es faci càrrec dels diners que va costar la reparació de la riera trencada pels aiguats de l'octubre de 2011, que pujava gairebé a 500.000 euros. L'Ajuntament matisa, però, que si arribessin a un acord per reconvertir un conveni que ja tenien signat, retiraria el contenciós.

Fa uns mesos, concretament cap a l'octubre, l'Ajuntament de Blanes va fer una reclamació patrimonial a l'ACA pels costos assumits pel consistori en la reparació d'emergència del tram que es va enfonsar de la rambla Joaquim Ruyra. Es va reparar la riera trencada, es va consolidar l'edifici del número 52 i 54, que s'havia desclaçat, perquè no caigués i es van haver de reallotjar els veïns. Tot plegat va pujar uns 429.679 euros i ho va assumir el consistori a través de l'empresa mixta Aigües de Blanes. Un mes després de la reclamació, l'Agència va notificar que no admetia la reclamació i ara el consistori ha decidit seguir els tràmits i presentar un recurs contra la resolució de l'ACA al contenciós administratiu.

Segons va explicar l'alcalde Josep Marigó, aquesta reclamació es basa -segons l'Ajuntament- en què és una obra pública hidràulica i, per tant, consideren que era responsabilitat de l'ACA que estigués en bon estat. "Nosaltres creiem que l'ACA és la responsable de la riera i per això fem la reclamació patrimonial", va manifestar Marigó. Una part de l'obra, però, ja s'ha pogut pagar, ja que cal recordar que l'Ajuntament ha rebut una subvenció de 100.000 euros per part de la Diputació de Girona per finançar precisament aquests treballs.

Així, doncs, l'Ajuntament continua reclamant aquests diners ja gastats en les obres d'urgència i, paral·lelament, treballa per aconseguir finançament per fer la reparació definitiva de la rambla Joaquim Ruyra, que està tallada des dels aiguats. En aquest sentit, per una banda ha demanat una subvenció FEDER per poder-ho pagar. I, per l'altra, el consistori treballa amb l'ACA per reconduir les finalitats d'un conveni que tenien signat des de 2008, tot i que "ara mateix les negociacions estan congelades", va comentar l'alcalde.

De tota manera, Marigó va comentar que si poguessin arribar a un acord amb l'ACA per reconduir el conveni, retirarien el contenciós. Tot i que també va posar de manifest que van seguint totes les vies de la reclamació per una qüestió de prescripció i és que si no ho fessin podrien passar el termini per poder fer la reclamació. "El que no podem és fer que prescriguin les reclamacions", va comentar l'alcalde, que va reiterar la voluntat d'entendre's amb l'Agència. "Confiem en arribar a un acord abans que arribi el contenciós i retirar-lo", va concloure Marigó.