La companyia Wizz Air va anunciar ahir una nova ruta entre Girona i Bucarest a partir del pròxim 4 de juny. Amb aquesta ja són dues les destinacions europees que s'uneixen en vols directes amb Girona de l'aerolínia Wizz Air, després del vol entre la capital gironina i Kiev, capital d'Ucraïna. La nova ruta operarà dues vegades per setmana, els dimarts i dissabtes, amb sortida des de Girona a les 14:25 i des de Bucarest a les 11:40. Les previsions apunten que la nova ruta l'utilitzaran unes 30.000 persones durant el seu primer any d'inauguració. Els bitllets costen 27,99 euros l'anada i 37,99, la tornada.

Aquesta nova destinació de Wizz Air des de Girona completa l'oferta que l'aerolínia ofereix des de diferents ciutats de l'Estat a diversos països europeus. Wizz Air vola a l'Estat espanyol des Barcelona, Girona, Madrid, Saragossa, Màlaga, Alacant, València i Palma a diferents ciutats d'Hongria, Bulgària, Romania, Polònia, Ucraïna, República Txeca i Lituània. Wizz va començar a operar l'any 2004, és present a 30 països, i arriba a 91 destinacions.

"Confiem a atreure més passatgers perquè visitin les comarques de Girona i la seva espectacular Costa Brava", va assenyalar el director de comunicacions corporatives de Wizz Air, Daniel de Carvalho. "La nova ruta juntament amb les tarifes baixes són una bona notícia per a la indústria turística de Girona", va afegir.

Carvalho va indicar també que "sabem que Catalunya és alguna cosa més que Barcelona i confiem a atraure més passatgers a les comarques de Girona".

La petita París

Bucarest és la capital de Romania, a més del centre cultural i econòmic de tot el país. La ciutat va ser fundada fa més de 500 anys i a més és un molt bon punt de partida per realitzar un recorregut per tot el país.

Als anys trenta Bucarest era coneguda com "la petita París" a causa de les seves grans avingudes custodiades per arbres. A la ciutat continua sorprenent la barreja eclèctica d'estils arquitectònics, començant pel Curtea Veche (Pati Vell), les ruïnes del palau de Vlad Tepes del segle XV -fundador de la ciutat i font d'inspiració per al personatge de Dràcula-, passant per les esglésies ortodoxes i cases d'estil "Second Empire", fins a l'arquitectura estalinista pesada del període comunista i el Palau del Parlament, un edifici colossal amb sis mil habitacions, el segon més gran del món després del Pentàgon, als Estats Units.

Les semblances idiomàtiques -el romanès prové del llatí- també contribuiran a facilitar els intercanvis turístics i empresarials.