El PSC i la Fundació Ernest Lluch organitzen l'acte d'homenatge a Lluís Maria de Puig amb el títol "Una mirada gironina sobre Europa". A l'acte, que es farà dissabte vinent a les sis de la tarda a l'Auditori Josep Irla intervindran, entre d'altres, el comissari europeu de al Competencia i exsecretari general del PSOE Joaquín Almunia, l'exeurodiputat Enrique Barón, Joan Majó, i Pere Navarro.

Tant la Fundació com el PSC han preparat un acte obert, on s'alteraran els parlaments dels convidast amb una actuació musical o la projecció d'un audiovisual. per part del PSC, es va constituir una comissió que combinava militants històrics amb la nova fornada de dirigents amb la que Lluís Maria de Puig havia mantingut contacte.

Lluís Maria de Puig va ser un dels fundadors del PSC i el número dos de la primera candidatura socialista per Girona al Congrés dels Diputats, que l'any 1979 va encapçalar Ernest Lluch. Primer secretari i president dels socialistes gironins. Dels seus anys de diputat al Congrés va establir contacte amb l'ara comissari europeu Joaquín Almunia i també amb Enrique Barón, amb qui va compartir la legislatura del cop d'Estat de Tejero.

Creure en Europa

Els socialistes volen que es recordi Lluís Maria de Puig com un dels polítics catalans més compromesos amb la construcció de l'Europa de les regions, pel seu esforç per explicar la singularitat de Catalunya des de les institucions internacionals i per ser un dels impulsors de la Carta Europea de les Llengües Minoritàries. President de l'Assemblea de la Unió Europea Occidental, i més tard, de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, va treballar per la conciliació dels pobles d'Europa de dins i fora de la Unió Europea.