L'Ajuntament de Lloret de Mar ha hagut de notificat a través del Butlletí Oficial de la Província (BOP) a l'empresa d'Andrei Petrov -Development Diagnostic Company SL- la paralització de les obres al Blanca Aurora en no poder-li comunicar per la via ordinària. La constructora va aturar els treballs del projecte fa mesos davant de l'esclat de tot el cas judicial i ara cal que la promotora -l'empresa del rus implicat en el cas Clotilde- ratifiqui la suspensió de les obres.

Cal recordar que la constructora del projecte del Blanca Aurora -on s'havia de fer un aparcament subterrani i dos locals comercials en una primera fase- va notificar a l'Ajuntament el passat 1 de febrer que aturava les obres davant de tots els esdeveniments que s'estaven produint al voltant de l'empresa Development Diagnostic Company (DDC), propietat d'Andrei Petrov i principal implicat en el cas de presumpte blanqueig de diners de la màfia russa. En aquell moment, l'Ajuntament va exigir a la constructora que deixés l'obra amb totes les mesures de seguretat adequades, perquè no pogués suposar un perill per als ciutadans i aquesta es va comprometre a posar una tanca perimetral i a deixar acabats tots els elements que poguessin comportar perill.

El següent pas és que la promotora ratifiqui o no la suspensió, ja que ha estat una decisió de la constructora, i per això l'Ajuntament està intentant notificar la paralització a DDC, però de moment no ha pogut. Fonts municipals van destacar que l'administrador únic de l'empresa és Andrei Petrov i que pel que sap l'Ajuntament encara està a la presó. A més, en l'adreça de la companyia no hi ha ningú, segons destaquen des de l'Ajuntament. Per això, el consistori ha hagut de fer la publicació en el BOP, de manera que la notificació ja es dóna per feta en l'àmbit legal. Ara caldrà esperar que la promotora es pronunciï.

Des de l'Ajuntament, també van destacar que la constructora va decidir aturar les obres i que es mantindran així fins que es resolgui el cas, però no ha renunciat a fer-la quan s'aclareixi tot.

Aquest projecte va ser al mig de la polèmica quan el grup del Millor va denunciar que l'empresa no havia fet l'aval mediambiental necessari. El Govern de Lloret va reconèixer que hi havia hagut "disfuncions" en aquesta qüestió i que la companyia havia sol·licitat no abonar-lo en abocar les terres en un determinat espai autoritzat.