El PSC comparteix "algunes" de les declaracions que el Diari de Girona ha publicat en boca del president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. "No són les primeres declaracions que fa en aquest sentit, però són les més dures. Alguns qualificatius són bastant radicals", ha opinat el secretari d'organització, Esteve Terrades, que s'ha mostrat coincident en part de les afirmacions del secretari general de CiU. Per això, ha instat el president de la Generalitat a "escoltar més" l'opinió que, abans en privat i ara també en públic, li transmet el seu soci de coalició. En aquest sentit, ha recomanat al Govern que aparqui l'agenda sobiranista i se centri en la recuperació econòmica.

El Diari de Girona ha publicat aquest dimarts les paraules del president d'Unió enregistrades el passat divendres durant l'assemblea intercomarcal de la formació. En elles considera que TV3 i RAC1, així com també CDC i "alguns d'Unió" estan "aplanant el terreny" a ERC. En el mateix discurs, Duran va insinuar que el procés de transició nacional quedarà en no-res i va assegurar que ERC no té "ni puta idea del que és la responsabilitat de governar".

"Algunes" d'aquestes paraules són compartides pel comitè executiu del PSC, que s'ha reunit aquest dimarts a la seu del partit al carrer Nicaragua de Barcelona. No és la primera vegada que els socialistes comparteixen les opinions del líder d'Unió pel que fa a les prioritats que hauria de tenir el Govern. "Que se centri en els problemes reals de la ciutadania: la superació de la crisi i la creació d'ocupació", ha assenyalat Terrades.