L'Agència Catalana de l'Aigua està investigant els abocaments de terres extretes de les obres de la MAT al Torrent del Gàrrep que ha denunciat un grup de veïns de Canet d'Adri. Des de l'ens van afirmar ahir que de moment no poden donar més informació referent a aquesta polèmica i que quan hagin conclòs la investigació informaran dels resultats.

En la demanda presentada davant del Departament d'Economia i Ocupació de la Generalitat, els signants afirmen que a les perforacions que s'estan fent a Canet d'Adri per col·locar una de les torres de la línia aèria de la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia hi ha risc de contaminació de les aigües del Torrent del Gàrrep, que passa prop de la zona on s'estan fent els treballs. D'una banda, perquè arran de les perforacions s'ha trobat aigua als pous i consideren que es podria haver filtrat des del Torrent. De l'altra, perquè afirmen que les terres extretes per poder fer els fonaments de la torre s'estan abocant a la riba del Gàrrep i que s'estan esllavissant cap a la llera. El regidor de Medi Ambient de Canet, Albert Riera, va denunciar dilluns que encara no havien rebut resposta de l'ACA tot i haver exposat el problema.

A més, en la demanda també lamentaven la manca de mesures de seguretat per protegir la zona d'obres. Així, asseguren que amb unes tanques baixes sense relligar i amb una coberta per tapar el pou que ni tan sols és contínua no n'hi ha prou. "Atenent a la important profunditat dels mateixos, uns cinc metres, esdevenen un risc per la integritat física de les persones, incomplint la legislació de seguretat i salut en l'execució de les obres", afirmen els signants de la demanda.

Com a conseqüència de tots aquests fets, en la demanda sol·licitaven l'aturada immediata de les obres; la incoació d'un expedient sancionador per afectació a la llera amb el material d'excavació de les obres; la inspecció de les condicions de seguretat i salut en l'execució dels treballs de perforació per fer els fonaments de la torre; i també un expedient sancionador per estar incomplint les lleis de salut i seguretat.