05 de juliol de 2013
05.07.2013

El Trueta organitza una jornada sobre l'esclerosi múltiple amb especialistes

05.07.2013 | 09:48

La Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple (UNIEM) de l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona organitza avui les III Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple. En aquesta trobada científica hi participen professionals d'institucions i equips dedicats a l'esclerosi múltiple a la província de Girona, que posaran en comú l'activitat realitzada, faran una actualització sobre la malaltia i es dissenyaran futures línies de col·laboració i recerca entre elles.

Hi participen professionals de l'Hospital Trueta, el Santa Caterina (IAS), l'Hospital de Figueres, l'IDIBGI, l'IDI-Girona i el grup Vicorob de la Universitat de Girona. El programa de la jornada compta amb ponències sobre els efectes de la medicació, els trastorns psiquiàtrics en la malaltia i el seu maneig, bases de dades existents, la recerca de nous biomarcadors i el futur del tractament d'aquesta malaltia, entre d'altres.
L'esclerosi múltiple és una malaltia inflamatòria crònica del sistema nerviós central. Es tracta d'una malaltia complexa d'etiologia desconeguda però de base autoimmune en la qual participentant factors ambientals com genètics. És la causa de discapacitat d'origen neurològic no traumàtic més freqüent en adults joves.

En la majoria dels casos el curs natural de la malaltia és progressiu i incapacitant però els tractaments farmacològics dels que es disposen actualment permeten reduir l'activitat i l'impacte de la malaltia. Segons van informar des del Trueta, en un futur immediat es disposarà de nova informació i nous tractaments i per la malaltia que ajudaran, juntament amb els actuals, a avançar en el desitjat tractament personalitzat de la malaltia.

Les seves línies de recerca principals són l'estudi i determinació de factors genètics i ambientals predisponents per l'esclerosi múltiple i la resposta als tractaments o la identificació i aplicació de noves tècniques de neuroimatge com a marcadors pronòstics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema