Un total de 24.130 estudiants catalans, el 94,94% dels 25.416 que es van presentar el mes de juny a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), podran accedir el curs que ve a la universitat perquè han aprovat la selectivitat. A les comarques de Girona, ha superat les proves el 93,62% dels 2.585 alumnes que s'hi van presentar, essent la segona demarcació catalana -darrere Tarragona- amb el percentatge d'aprovats més elevat.

La nota mitjana global de les PAU ha estats enguany de 6,346 punts, mentre que la dels expedients acadèmics del batxillerat ha estat de 7,25. Amb aquests resultats, la nota mitjana d'accés a la universitat s'ha situat en el 6,887. Aquestes dades, que no presenten diferències significatives respecte l'any anterior, han estat qualificades de "molt positives" pel secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina.

Girona, la segona millor nota

Dels 25.416 estudiants que aquest any s'han presentat a les PAU i que, per tant, l'últim curs van acabar segon de Batxillerat -que han fet la selectivitat en la categoria de matrícula ordinària-, han aprovat el 94,94%, és a dir, 24.130 alumnes. Aquesta xifra, tot i que disminueix lleugerament respecte l'any 2012, amb un 95,5% d'aprovats, ahir va ser qualificada com a "molt positiva" pel secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina.

La nota mitjana d'aquests exàmens, un 6,346, també ha estat lleugerament inferior a la de l'any passat,. Aquest any, la demarcació que ha obtingut una mitjana més alta és Lleida, amb un 6,367; seguida de Girona, amb un 6,360; Barcelona, amb un 6,359; i Tarragona, amb un 6,215.

Pel que fa a la nota mitjana dels expedients acadèmics del Batxillerat, ha estat de 7,25. Per tant, la nota mitjana d'accés a la universitat se situa enguany al 6,887, una qualificació similar a la que es va registrar l'any 2012 amb una qualificació de 6,842.

Per matèries, cal destacar que les notes mitjanes de totes les matèries comunes se situen entre el 6 i el 6,5. És el cas de Llengua castellana i literatura amb un 6,16, Llengua catalana i literatura amb la mateixa nota, Història amb un 6,49 i Història de la filosofia amb un 6,22. La coordinadora de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya, Pilar Gómez, va destacar l'empat entre les dues llengües i el fet que aquest any la distribució d'alumnes que s'han presentat a la prova d'Història i a la d'Història de la filosofia s'han equilibrat, amb un 45 per cent d'estudiants que han cursat l'examen d'història i un 55% d'estudiants que han fet l'examen d'Història de la filosofia.

Aquest és el quart any que les Proves d'Accés a la Universitat segueixen el nou model que separa una fase comuna i una fase especifica, en la qual es trien algunes matèries concretes per poder millorar la nota final d'accés de l'alumne, o per exemple, serveixen pels estudiants d'algun cicle de Grau Superior que volen accedir a la universitat. Pilar Gómez va voler remarcar que aquest any s'ha consolidat el model 5+2 -5 assignatures obligatòries i 2 d'específiques segons la modalitat del batxillerat-, ja que el 79,41% dels estudiants que han cursat les PAU ha escollit la combinació de fase general més l'específica, examinant-se d'un total de 7 proves.