La setena edició de Boscos de Muntanya (Bergwaldprojekt, en el seu nom internacional) té com a objectiu acostar les persones als boscos a través del voluntariat. Durant tres setmanes, 52 persones voluntàries treballen acompanyades de l'equip del projecte, condicionant un canal de rec a Meranges, la canalització d'un torrent per evitar l'erosió i fent aclarides forestals en boscos d'avet.

El cap de projecte a la Cerdanya, Marc Farrés, va explicar que les tasques que es duen a terme d'acord amb els propietaris, gestors i enginyers forestals i tècnics dels Parcs Naturals. En primer lloc, es tracta d'una aclarida d'arbres de futur; això és -va dir Farrés- "seleccionar els peus amb més possibilitats de creixement" i eliminar la competència directa per afavorir el creixement d'altres de més forts. Una altra de les feines és la recuperació d'un canal de rec que va des de Fontbranella fins a Éller, per a l'abastiment del qual és essencial, segona va explicar Farrés, i que s'ha utilitzat durant un centenar d'anys.

La tercera de les feines que Projecte Boscos de Muntanya està fent a la Cerdanya és muntar estructures de bioenginyeria, amb pedra i fusta, en barrancs, per d'aquesta forma evitar l'erosió excessiva. En totes les tasques, els participant utilitzen eines tradicionals i que funcionen de forma manual.

Farrés va concretar que "les tasques es realitzen seguint els criteris dels propietaris municipals i dels gestors forestals, enginyers forestals comarcals de la Generalitat i tècnics de Parc Naturals" i va afegir que totes elles són supervisades per professionals del sector forestal que pertanyen a l'organització. Una de les participants, Maria Carmen, procedent de Vilablareix, va explicar que durant la seva estada "ha pogut ser conscient de com cuidar el bosc i com fer una bona convivència entre el bosc i les persones".