La Policia Local de Roses ha denunciat sis músics de carrer i els ha comissat instruments perquè duien a terme les actuacions de forma il·legal.

El dispositiu policial es va fer dijous passat i té com a objectiu dissuadir les persones que realitzen aquesta pràctica il·legal, per tal que formalitzin la seva activitat tot respectant les condicions i normativa o bé la deixin de desenvolupar.

L'operatiu policial és conseqüència de les diferents queixes rebudes de clients i d'establiments de la restauració de Roses. I segons la regidoria de Seguretat Ciutadana, s'ha realitzat després de reiterats avisos a aquests músics il·legals sense resultat.

La Policia Local de Roses després de les molèsties ocasionades a clients i establiments, sobretot a terrases de bars i restaurants va actuar dijous a través d'un operatiu específic, que va acabar amb la denúncia de sis persones i el comís del material musical que transportaven els músics de carrer. En total, els agents van intervenir tres guitarres, dos acordions, un teclat i diversos amplificadors.

Segons assegura l'ajuntament de Roses, l'objectiu de la mesura és eradicar aquestes pràctiques abusives i il·legals, i donar compliment a l'Ordenança reguladora d'ocupació del domini públic municipal en activitat hostalera i comercial de Roses. Aquesta normativa, entre d'altres aspectes, contempla i regula les actuacions musicals al carrer, tot vetllant perquè les mateixes es realitzin en les condicions adequades i no suposin cap greuge per a establiments ni públic. Des del consistori, no es descarten noves actuacions com la de dijous per fer front a aquesta pràctiques il·legals i que causen queixes tant de restauradors com de clients d'establiments.