El 90% dels alumnes que han fet els exàmens oficials d'anglès i francès a l'institut d'educació Secundària de Cassà de la Selva han aconseguit el títol al qual aspiraven, mentre que el 10% restant n'ha assolit un d'inferior; però cap ha suspès ja que tots han obtingut més d'un 5 a la prova. Aquest curs, el centre cassanenc s'ha estrenat com el primer públic de les comarques de Girona en oferir als seus estudiants la possibilitat de realitzar exàmens internacionals d'Anglès i de Francès.

L'institut de Cassà ha tancat la primera edició del Projecte Cambridge-DELF, que té com a objectiu potenciar l'aprenentatge de les llengües estrangeres a l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i al Batxillerat, especialment en el cas dels alumnes amb més capacitats en aquest camp.

Examinadors externs

Per fer-ho possible, l'institut va signar convenis de col·laboració amb la Universitat de Girona, pel que fa a l'anglès, i amb l'Alliance Française, per al francès. En virtut d'aquest acord, examinadors de les dues institucions es desplacen a l'institut de Cassà quan arriba el moment de fer els exàmens, a final de curs. El projecte -tal com ha destacat el centre- dóna l'opció que un alumne pugui examinar-se de les dues llengües.

En el marc d'aquest programa, l'institut cassanenc anima els seus estudiants a presentar-se a exàmens oficials reconeguts internacionalment, com són el Key English Test (KET), el Preliminary English Test (PET) i el First Certificate in English (FCE), tots tres de la Universitat de Cambridge; i el Diplôme d'études en langue française (DELF) que expedeix el Ministeri d'educació de la República francesa.

La preparació dels estudiants de Secundària per afrontar aquestes proves s'ha integrat en el currículum, organitzant-ho de la manera següent pel que fa a l'anglès: el KET s'ha adreçat a segon curs d'ESO, on s'ha impartit una hora més d'anglès; el PET a quart d'ESO, on al segon quadrimestre s'ha ofertat una matèria optativa per als joves que van decidir presentar-se a l'examen; i el FCE a segon curs de Batxillerat, preparant l'alumne a través d'una matèria optativa específica. En el que respecte al DELF, s'ha estructurat en dos nivells: el primer dirigit a quart d'ESO, fent la preparació a través de la matèria optativa anual de Francès; i el segon per a l'últim curs de Batxillerat, preparant l'alumnat de la mateixa manera.