Es volien desprendre de l'anell robat que tenien a casa i van anar a una joieria que també compra i ven or a Torroella de Montgrí. El que no van comptar és que un agent fora de servei el tenia clissat d'altres fets a un menor a qui un jove va donar diners davant l'establiment després de sortir-ne. Un mosso va entrar a la botiga per saber què hi havien anat a fer i va veure l'anell amb una inscripció. Un cop fetes les comprovacions els agents de la unitat d'investigació de la Bisbal d'Empordà van constatar que l'anell formava part del botí dels lladres d'un robatori a un domicili de Girona que s'havia perpetrat l'any 2010.

Per aquest motiu, i després de parlar amb el propietari del pis on van robar fa cinc anys van detenir un jove de 29 anys de Torroella i l'endemà, el menor a Verges, ambdós com a presumptes autors d'un delicte de receptació. El menor va ser lliurat als seus tutors legals i properament serà citat per comparèixer davant la Fiscalia de Menors. Pel que fa al detingut major d'edat, a qui no li consten antecedents, serà citat properament pel jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà.

El curiós del cas és que els Mossos van poder fer les detencions i per tant, el delicte no es considera prescrit perquè el 23 de desembre del 2010 va entrar en vigor un canvi en la prescripció per aquest tipus de delicte passant dels tres a cinc anys i per quatre dies, van quedar detinguts, ja que el robatori produït a Girona es va produir el 27 de desembre. En aquell robatori, els lladres van sostreure diverses joies i material informàtic valorat en 2.000 euros i de moment, s'ha pogut recuperar l'anell.