El municipi de Pont de Molins va inaugurar ahir al matí l'edifici recentment restaurat de La Nova Harmonia, indret que s'ha reconvertit en un centre social, cultural i formatiu. A l'acte de presentació hi va assistir, a més de l'alcalde de la localitat, Josep Fuentes, el delegat del Govern, Eudald Casadesús, així com el director dels Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació, Ferran Roquer.

L'edifici - que des de 1912 va ser seu de la societat de Socors Mutus Municipals, després de la societat de Socors Mutus La Nova Harmonia i durant uns anys també seu de l'Ajuntament- obre de nou les seves portes tot adoptant una funcionalitat multidisciplinari. En aquest sentit, el centre acollirà al seu interior exposicions i trobades culturals, i a la vegada oferirà un espai per a emprenedors per tal que tinguin un lloc de reunió on puguin arrancar els seus nous projectes.

Durant la seva intervenció, el delegat del Govern va voler destacar la recuperació de l'esperit de trobada per a aquest edifici més enllà de la recuperació material, i va assenyalar que "el continent està preparat. Ara és feina del consistori i sobretot dels ciutadans omplir-lo de contingut, per tal que sigui un espai de tothom i per a tothom"

La segona fase de les obres de rehabilitació de l'edifici han consistit en el reforç dels sostres de la planta baixa i de la terrassa, la construcció d'una nova escala, la creació d'una petita planta d'entresòl, la instal·lació d'un servei sanitari a cada planta, la col·locació d'una barra de bar, l'adequació d'un pou ja existent, la renovació d'elements exteriors - escales i balcó - i les instal·lacions d'aigua, electricitat, calefacció, connexions informàtiques i la instal·lació d'un ascensor. L'obra, amb un pressupost de 164.130 euros ha estat subvencionada en 155.924 euros per la Generalitat de Catalunya a través del PUOSC.

Després de la inauguració, que va servir altrament per a presentar el nou escut municipal, tots els assistents es van traslladar a l'antiga Cooperativa Ricardell de la localitat, on van visitar l'exposició privada de maquinària industrial cedida gratuïtament per la família Cabañó a l'Ajuntament de Pont de Molins. Seguidament, i com a acte de clausura, es va inaugurar el monument a l'olivera mil·lenària de Francisco Cruanyes i Joan Cruz.