El Moviment d'Esquerres (MES) ha reivindicat la trajectòria política de Marina Geli en resposta a les crítiques del primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, que dilluns va afirmar que la marxa de la diputada dóna "tranquil·litat" al Partit dels Socialistes. A diferència de l'opinió de Fernández, MES ha qualificat de "valent i digne" que Geli hagi conservat el seu escó al Parlament tot i haver abandonat la militància del PSC.

Un dels integrants del Moviment d'Esquerres, Pere Albó, ha replicat Juli Fernández tot assegurant que "el pas de Marina Geli no és un cas de transfuguisme polític, sinó d'escissió" i ha repassat la llista d'alcaldes, regidors i grups municipals del PSC de les comarques gironines que han deixat el parti "pels motius que han impulsat la creació de MES". En aquest llistat hi ha situat Girona -on el PSC ha passat de tenir 7 regidors a només 1-, Roses, Calonge, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners, Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses o Sant Feliu de Guíxols.

En referència a Marina Geli, Albó n'ha defensat la "llarga trajectòria de servei al paí i a la demercació, i als posicionaments que els socialistes hem defensat sempre". En base a això, el mateix Albó ha agraït a la diputada que "davant de l'actual deriva del PSC hagi decidit mantenir-se fidel al programa electoral per la qual la van votar".

En la seva opinió, Geli "representa a multitud de ciutadans que van votar una llista (la del PSC) que defensava el dret a decidir en el seu programa".