Un total de 9.494 mestres i professors gironins podran votar en les properes eleccions sindicals, que se celebraran el dijous 26 de febrer, per escollir els representants de la Junta de personal docent no universitari de Girona. Els quatre sindicats que hi estan representats des del 2011 (Ustec·STEs, CCOO, Aspepc-SPS i FETE-UGT) repeteixen candidatura.

CCOO de Girona va presentar la seva llista ahir, amb 152 integrants i encapçalada per la seva secretària general d'Ensenyament, Almudena González, i té David Pérez, Anna Maria López, Marçel Barbens i Marta Tejedor als primers llocs. Aquest sindicat va afirmar que aportarà "més força i més recursos humans per continuar batallant i lluitant". Entre les reivindicacions que plantejaran a Ensenyament, CCOO va destacar l'exigència d'un calendari per cobrar les pagues del 2013 i la del 2014, una oferta d'ocupació pública, cobrir les substitucions des del primer dia, assolir el primer estadi als 6 anys, el cobrament del 100% del sou en cas de baixa i la derogació tant de la Llei Wert com dels decrets de la Llei d'Educació de Catalunya "que hi aposten".

En aquests moments, dels 30 delegats sindicals de la Junta gironina, 22 són d'Ustec·STES, 10 de CCOO, 5 d'Aspepc-SPS i 2 d'UGT.