Esquerra Repúblicana de Catalunya preveu incrementar el pes polític a la Garrotxa a partir de les eleccions municipals del maig. Ferran Puig (president comarcal d'ERC) ahir va considerar que a uns 90 dies dels comicis estan a punt de lligar llistes a la major part de localitats de la comarca. Va precisar que en molts casos només falta el vistiplau dels consells locals per fer-les públiques. "A Esquerra - va dir, són els consells locals els que decideixen quan exposen a l'opinió pública la presència a les municipals".

A partir d'aquesta situació, va concretar que Castellfollit de la Roca, Sant Jaume de Llierca, Riudaura, Santa Pau i la Vall d'en Bas repetiran llista d'Esquerra Repúblicana a la Garrotxa o d'independents associats a ERC. La darrera confirmació ha estat la de l'actual alcalde de Santa Pau, Pep Companys. Ha indicat que repetirà amb una llista renovada per incorporacions joves. Abans, el mateix Ferran Puig (alcalde de Sant Jaume de Llierca per Junts per Sant Jaume) va confirmar la seva presentació amb una llista associada a Esquerra. L'actual cap de l'oposició a Castellfollit, Miquel Reverter, també ha confirmat que anirà al capdavant de la llista repúblicana de Castellfollit. A Ridaura i la Vall d'en Bas -segons fonts d'ERC- també hi ha candidatures assegurades.

Ara treballen per cloure llistes a les Preses, Sant Joan les Fonts, Tortellà, Montagut i Oix, Besalú i les Planes d'Hostoles. De moment la previsió més ferma de llista és a les Preses, on el grup d'Esquerra ha creat un grup social a Internet. Puig ha indicat que la presència del grup d'Esquerra de les Preses a la xarxa és un indici clar de llista electoral. La previsió és que el consell republicà de les Preses la faci pública en breu.