Quan falten tres mesos per a les eleccions municipals, l'Ajuntament de Llagostera ha decidit incorporar una novetat que segurament serà inèdita a les comarques gironines. Es tracta de donar la possibilitat als ciutadans d'intervenir al ple municipal fent servir la xarxa social Twitter. Això serà una realitat quan avui dimecres, al ple de Llagostera, s'aprovi inicialment el Reglament Orgànic Municipal (ROM) que, entre altres aspectes, preveu la participació dels veïns a través de Twitter.

Així, l'article 147 (dels 155 que formen part del ROM) està dedicat a la participació ciutadana del ple municipal. Per tant, aquest article regula les condicions per a la participació tant del públic assistent, com del públic virtual; en aquest darrer cas, mitjançant l'ús de les noves tecnologies. Per això, sobre aquesta qüestió, el ROM de Llagostera contempla la possibilitat de poder formular precs i preguntes al ple municipal fent servir Twitter. Segons el consistori, els precs i les preguntes es podran formular quan s'hagi aprovat l'ordre del dia del ple i també durant el transcurs del ple.

Pel que fa al funcionament, quan comenci el ple, el responsable de comunicació del consistori (encarregat de gestionar el Twitter) donarà la benvinguda. Durant el ple, el responsable de comunicació, "amb neutralitat", fomentarà la participació, informant sobre quin punt de l'ordre del dia s'està tractant i si finalment s'aprova o no. Així mateix, les preguntes i els precs es llegiran (en veu alta) pel servei de premsa de l'Ajuntament. Aquestes preguntes es respondran al mateix moment per l'alcalde, els regidors de l'equip de govern i de l'oposició, en funció a qui es dirigeixi la qüestió, excepte que el destinatari demani ajornar-ho fins al ple següent.

Ara bé, l'Ajuntament ja avisa que només es podran formular precs o preguntes sobre els temes que figurin a l'ordre del dia del ple i que, a cada sessió, es donarà resposta a un màxim de 10 qüestions, per rigorós ordre d'arribada. Per poder-hi participar, a Twitter s'haurà d'utilitzar l'etiqueta #plellagostera.