Conduïa un microcotxe i va quedar denunciat penalment perquè gairebé quadruplicava la taxa màxima d'alcohol permesa. Això li va ocórrer a un veí de Campdevànol de 61 anys i nacionalitat espanyola. L'home va quedar imputat penalment per un delicte contra la seguretat viària i, a més, li van immobilitzar el vehicle, que conduïa per la N-260.

Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona, adscrits al sector d'Olot tenien muntat un control d'alcoholèmia al quilòmetre 120,4 de la carretera N-260, dins del terme municipal de Campdevànol. Dimarts, cap a les onze del matí, els agents van veure que al punt de control s'acostava un microcotxe -un vehicle tipus quadricicle lleuger- i el van aturar.

Signes d'anar ebri

Els agents van observar que el conductor del vehicle presentava signes evidents d'anar sota la influència de begudes alcohòliques, per la qual cosa li van fer la prova d'alcoholèmia. Aquesta va donar un resultat positiu de 0,99 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, gairebé quatre vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0,25 mg/litre.

Arran del delicte detectat, els Mossos van instruir diligències penals al conductor com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el vehicle. Els policies van citar l'imputat per tal que es presenti a declarar al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll, quan sigui requerit.