El Moviment d'Esquerres (MES), partit format pels escindits del PSC, va escollir una junta territorial a les comarques de Girona plagada d'exalts càrrecs socialistes. En una assemblea van designar Pere Albó com coordinador, Amèlia Barbero realitzarà tasques d'organització i l'encara diputada Marina Geli serà la responsable d'acció política. El jove Carles Ferreira en serà el portaveu.

El Moviment d'Esquerres va celebrar una assemblea dimarts passat per constituir la Junta territorial de l'organització a les comarques de Girona. Segons va explicar Carles Ferreira, el nou portaveu dels socialistes sobiranistes a la demarcació, «es tracta d'una estructura que vol ser flexible, permeable i molt horitzontal», i va afegir que «vol combinar joventut i experiència al servei d'un projecte d'esquerres i catalanista a la nostra demarcació»

La Junta de MES - Moviment d'Esquerres a les comarques de Girona estarà formada per 10 secretaries més un vocal per comarca, que haurà de ser escollit per les diferents assemblees territorials. Alhora, els gironins i gironines que són membres de la direcció nacional formaran part de la Junta de demarcació com a vocals. Per últim, es va aprovar la constitució d'un «consell municipal» que estarà format pels 45 alcaldes i regidors que té el Moviment d'Esquerres a la demarcació, el president del qual serà el secretari de política municipal de la Junta.

El coordinador del Moviment d'Esquerres a les comarques de Girona serà Pere Albó, actual regidor de MES a Sant Feliu de Guíxols, que havia estat vicealcalde del municipi i regidor de cultura durant el mandat anterior després de presentar-se en les llistes del PSC. Acció política la portarà la Diputada al Parlament Marina Geli, que també ha abandonat la disciplina socialista recentment. L'exregidora a l'Ajuntament de Girona, Amèlia Barbero, serà la responsable d'organització i territori, i el jove politòleg Carles Ferreira serà el portaveu de l'organització a la demarcació.

Acaben de completar la Junta Territorial Pere Garcia (adjunt a organització i territori), Xavier Amores (programa i sectorials), Antoni Montes (adjunt a programa i sectorials), Francesc Brunés (comunicació) i Montserrat Benito (secretaria).

Els membres de la direcció nacional -a més de Geli, Ferreira i Amores, que ja ocuparan una secretaria cadascun- que s'uniran a la Junta com a vocals seran Pia Bosch, Manel Nadal i Magda Casamitjana.