15 de setembre de 2015
15.09.2015

Firmes contra el soroll d'un extractor a Pardines

L'alcaldessa, Núria Pérez, es mostra sorpresa per la forma que han utilitzat per fer-li arribar la queixa

15.09.2015 | 08:21
Núria Pérez Desel, alcaldessa de Pardines.

Diverses famílies que tenen segones residències de Pardines van entregar signatures a l'Ajuntament per denunciar el soroll que fa l'extractor d'un establiment de restauració d'aquest municipi del Ripollès.

Aquestes persones tenen la seva residència just darrere del restaurant, on hi ha l'extracció de fums. Això els ha motivat a fer aquesta queixa formal que ha estat secundada per dotze signatures més, cap d'elles de veïns permanents del poble, segons ha explicat l'alcaldessa, Núria Pérez Desel.

La mateixa alcaldessa de Pardines es mostra «sobtada» per la forma d'expressar aquesta inquietud. La queixa li va arribar just arribant de vacances, i creu que hauria estat més normal asseure's per parlar-ne i buscar-hi una solució.

Núria Pérez no entén per què els veïns li han fet arribar aquesta queixa amb una recollida de signatures ja que fa molts anys que algunes d'aquestes famílies tenen segona residència al poble, i explica que no creu que hi hagi d'haver cap inconvenient per resoldre-ho sense necessitat de recollir signatures.

Segons l'Ajuntament pardinenc és possible que l'extractor necessiti una neteja, i de fet el llogater que regenta l'establiment assegura que no té cap inconvenient que es realitzi.

Els responsables del consistori també es mostren totalment oberts a realitzar una revisió de decibels de l'aparell. Des de feia alguns mesos que hi havia el rum-rum pel poble pel soroll d'aquests extractors. Alguns veïns de l'establiment havien mostrat el seu descontentament en petit comitè amb un soroll que els molestava sobretot a l'hora de fer el vermut o el cafè.

Les queixes de segons residents no són noves a la comarca. Fa alguns anys a Llanars ja van fer-ho pel soroll de les esquelles del bestiar. En altres poblacions de l'Empordà també n'havien expressat perquè el so de les campanes de l'església no els deixava dormir a les nits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook