Fa temps que la seu de la Policia Local de Banyoles s'ha de modernitzar i canviar de lloc. S'ha parlat de diversos possibles projectes però ahir es va fer un pas en ferm cap al futur d'aquest equipament i serà compartint espai amb els Mossos d'Esquadra. Els agents municipals marxaran de l'avinguda dels Països Catalans per anar fins a la de la Farga, on hi ha l'actual comissaria dels Mossos. Aquest equipament policial de la Generalitat s'ampliarà i compartirà espais amb els locals. Això, permetrà optimitzar recursos i en paraules del conseller d'Interior, Jordi Jané, es crearà «un pol de seguretat» que permetrà que els ciutadans puguin tenir una millor atenció i als policies els hauria de permetre una millor coordinació entre ambdós cossos de seguretat.

El conseller va destacar ahir deprés d'una Junta de Seguretat extraordinària a l'ajuntament de Banyoles que els pressupostos de 2016 podrien incloure la partida i que el Govern actual ho deixarà tot a punt per tal que així sigui. De fet, Jané va destacar que seria un bon moment perquè és l'any vinent quan l'Ajuntament es beneficiarà d'un ajut del Pla de Barris al barri de la Farga de Banyoles.

El projecte de moment no està redactat si bé la idea inicial de l'Ajuntament seria fer un sol edifici adjacent a l'actual de dos pisos aprofitant la comissaria dels Mossos. L'alcalde de Banyoles, Miquel ?Noguer, va destacar l'optimització de serveis així com dels recursos humans, ja que al seu parer, que ambdós cossos policials estiguin junts permetrà que això succeeixi fruit de la millor coordinació. Aquest model de comissaria, on hi ha presents tant una policia local com els Mossos d'Esquadra, ja està funcionant a la província de Girona. En són casos, les comissaries de Salt i la de l'Escala, per ?exemple. Un tipus d'edifici que segons el conseller «els Mossos veuen positiu i amb més avantatges que inconvenients».

Caiguda dels delictes

La Junta de Seguretat celebrada ahir i presidida pel conseller va comptar també amb presència del director territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, i l'inspector en cap de la Policia Local, Gregori Martínez i el sotsinspector, Albert Mendoza, entre d'altres. Jané va felicitar els cossos de seguretat i és que per cada 1.000 habitants hi ha hagut 31,2 fets delictius, menys de la meitat de la mitjana de Catalunya, que és de 67 fets delictius per 1.000 habitants. El conseller d'Interior també va destacar que els fets delictius han caigut en un 23% durant l'últim any -entre agost de 2014 i 2015- una dada «molt bona».