Segueix-nos a les xarxes socials:

CCOO rep 10 denúncies per assetjament sexual a la feina durant el 2015

El sindicat alerta que amb la crisi creix la discriminació laboral per gènere, sobretot per la vida familiar

El sindicat CCOO ha rebut aquest 2015 deu denúncies de treballadores gironines que han patit assetjament sexual a la feina, molts cops per part dels superiors. Són situacions que s'arrosseguen durant temps, marcades per missatges grollers al mòbil, comentaris ofensius o, fins i tot, insinuacions.

La secretària de la dona de CCOO de Girona, Belén López, explica que sovint, a les empreses on hi ha representació sindical, el cas es resol traslladant l'assetjador a un altre departament. Però això no sempre passa, perquè també hi ha ocasions en què l'afectada prefereix deixar la feina i acordar una indemnització. De mitjana, cada setmana CCOO rep com a mínim una consulta relacionada amb discriminacions laborals per raó de gènere.

El sindicat CCOO ha alertat que la crisi ha incrementat les discriminacions laborals per raons de gènere. Sobretot, a l'hora de conciliar vida laboral i familiar quan es tenen fills. Però també perquè encara hi continua havent diferències salarials entre les mateixes categories, depenent de si les ocupa un home o una dona.

Prem per veure més contingut per a tu