04 de desembre de 2015
04.12.2015

La Fira de l'Avet d'Espinelves ja està a punt per posar a la venda més de 7.000 exemplars

El certamen arrencarà aquest dissabte i s'allargarà fins el 13 de desembre

04.12.2015 | 10:22
La Fira de l'Avet d'Espinelves ja està a punt per posar a la venda més de 7.000 exemplars

Aquest dissabte arrenca a Espinelves la 35a edició de la Fira de l'Avet. L'alcalde del municipi, Joan Manuel Claveria, ha explicat a l'ACN que durant els nou dies que durarà la fira es posaran a la venda més de 7.000 exemplars d'avets. L'arbre autòcton, el Masjoanis, serà com sempre el més venut. "Entre els 15 i els 20 euros es pot comprar un arbre ben bonic", ha destacat el batlle. La fira d'Espinelves és un de les cites nadalenques que gaudeix de més concurrència a tot el país. Durant els dies de fira, Claveria preveu que passaran més de 80.000 persones per aquest petit poble osonenc de poc més de 200 habitants. El públic, ha assegurat l'alcalde, torna cada any "per mantenir la tradició" i ve a la cerca de l'"esperit originari" de la fira.

La Fira de l'Avet d'Espinelves va néixer l'any 1981 de la mà d'un grup de joves del poble amb la intenció de recollir diners per ajudar a dur a terme diferents activitats. Des de llavors, la fira ha anat creixent any rere any fins a convertir-se en la segona fira de Nadal més important de Catalunya en quant a nombre de visitants.

L'alcalde del municipi, Joan Manuel Claveria, ha assenyalat que la previsió és que aquest any passin més de 80.000 persones per Espinelves, la gran majoria durant aquest Pont de la Puríssima. La gran afluència de públic també s'explica per la coincidència amb el Mercat Medieval de Vic. "Som dues fires que no ens fem la competència", ha destacat l'alcalde. I ha afegit que "és molt normal que algú que va a Vic, després vingui a Espinelves, o a l'inrevés".

Pel que fa a la venda d'avets per enguany, l'alcalde ha explicat que la previsió se situa a les 7.000 unitats, un xifra per sobre de les darreres edicions en què se'n van vendre uns 5.000. Segons el batlle, molta gent ja veu que la vida de l'avet és un cercle tancat, ja que els arbres (que són tots de planter) si no passen el Nadal, després es poden reciclar i amb la matèria restant se'n pot fer adob que retorna al bosc.

A banda de les tradicionals parades d'arbres, a la fira també hi ha lloc per una gran varietat de productes naturals i artesanals com embotits, formatges o torrons i una mostra d'oficis artesans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook