Alba Oliveras Ferrer i Irene Solé i Canet són des d'ahir ambaixadores d'Olot. L'alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas, els va entregar la insígnia d'Olot, després que cadascuna d'elles hagin signat el Llibre d'Honor de la Ciutat. Alba Oliveras (Olot, 1985) és llicenciada en Administració i Direcció d'Empresa i des de fa sis anys i mig viu i treballa a Dubai, on s'hi va instal·lar el juny del 2009 amb una beca d'Acció (Agència per a la Competitivitat de l'Empresa) de la Generalitat per portar a terme una estada de pràctiques a l'Oficina de Comerç Exterior del Govern català. Finalitzats els dotze mesos de pràctiques, va decidir quedar-se un any més a Dubai treballant en màrqueting i comunicació. Actualment, forma part de l'equip de màrqueting d'una empresa editorial.

Sobre Irene Solé (Olot, 1990), és llicenciada en Humanitats. Des de fa un any i tres mesos viu a la localitat de Liverpool, al Regne Unit. Hi va anar amb una beca del Ministeri d'Educació. Una vegada acabat el seu període de pràctiques, va decidir continuar amb la seva trajectòria professional fent de professora de conversa de castellà a un institut de secundària. La firma de la Irene ja forma part del Llibre d'Honor de la Ciutat, perquè com a integrant del primer equip del Club Patinatge Artístic Olot s'ha proclamat campiona del món en reiterades ocasions i ha portat a arreu el nom de la ciutat, que ahir va convertir-la en ambaixadora.

Trobada d'ambaixadors

Amb els dos nomenaments d'ahir, Olot compta amb un total de 17 ambaixadors. El 14 de juny del 2012, el mossèn Joan Soler, que actualment fa de missioner a la diòcesi de Dapaong al Togo, va ser la primera persona que va rebre aquesta distinció. L'advocat Martí Bassols, que resideix a Madrid; el metge dentista Carles Bosch, que viu i treballa a la localitat suïssa de Seewen-Schwyz; i Edgar Illas, professor de la Universitat de Bloomington a Indiana als Estats Units, van ser els següents olotins a rebre el reconeixement, també recollit per la matemàtica Elisabet Canalias. Aprofitant l'estada que bona part dels ambaixadors fan aquests dies a Olot, coincidint amb Nadal, ahir se'ls va convidar a la seva primera trobada.