Per tercer any consecutiu les treballadores de neteja d'espais públics de Girona ciutat tornen a trobar-se aquestes festes que en els seus centres de treball tenen el sistema de calefacció apagat. Així ho van denunciar Comissions ?Obreres (CCOO) la setmana passada al rebre queixes d'algunes de les afectades, posant en questió les mesures que havia de prendre l'empresa Eulen, concessionària del servei de neteja dels espais municipals de la ciutat, així com l'Ajuntament de Girona.

Alguns dels llocs en què han hagut de treballar les netejadores són les escoles bressol La Baldufa de Germans Sàbat/Taialà o La Mare de Deu del Mont, o bé escoles com la de Lluís Pericot o la de La Mare de Deu del Mont, espais en què han explicat que no disposaven de calefacció mentre havien de realitzar la seva feina.

En ser festa, la majoria dels centres de treball on han de realitzar les tasques tenen el sistema de calefacció apagat i segons les treballadores de la neteja això porta molts cops a haver de patir temperatures molt baixes durant les seves jornades laborals, cosa que dificulta la realització de la seva feina.

Manca d'acord

Des de fa mesos el comitè de l'empresa ha estat negociant, tant amb l'empresa com amb els representants de l'Ajuntament, per tal d'evitar aquesta situació que ja fa anys que es repeteix. Finalment, no s'han respectat els acords i un cop més han tornat les queixes ja presentades durant els anys anteriors per part de la plantilla contractada per dur a terme la neteja en aquests espais municipals de la ciutat de Girona.

Des de CCOO han tornat a institir en la necessitat d'aclarir d'alguna manera aquest assumpte i a la vegada donar una resposta clara al problema per tal de que es valorin i dignifiquin més les condicions en què treballen.