Un camió carregat amb 5.000 quilograms d'ajuda humanitària va sortir el divendres passat al vespre de la factoria Coma Cros de Salt en direcció al port de Barcelona. La previsió és que el material surti el proper dia 16 de febrer al port de Mersin, a Turquia. D'aquest lloc i a través de la Coordinadora d'Organització Humanitària per a la crisi de Síria a Túrquia el material, amb vehicles petits, anirà cap a la frontera de Turquia amb Síria per ser repartit a Alep i als camps de refugiats de la rodalia.

Segons la secretària de l'entitat Associació Solidària amb el Poble Siri, Soumaya Waez, l'origen de l'enviament està en una iniciativa de les entitats de criança de nadons, Eco-mama de Salt i la Criança del Papiol, al Baix Llobregat. Segons ella, a l'estiu passat les entitats van reaccionar a l'arribada de refugiats sirians a l'illa de Lesbos (Grècia).

Van començar una recollida de motxilles portanadons. Soumaya va explicar ahir que "l'inici de l'acció va coincidir amb la difusió de la imatge del nen sirià mort a la platja que va commoure el món". A partir de llavors, els veïns de Salt i del Papiol es van bolcar a dur sabates, compreses, bolquers, xampú, abrics i roba a les entitats.

Davant de tant de material, les entitats van haver de canviar l'organització de l'emmagatzematge. L'Ajuntament de Salt els va cedir la Coma Cros.

Després van traslladar el material que havien recollit al Papiol a la Coma Cros de Salt. Un cop van tenir tot el material, van posar els palets dins d'un contenidor, finançat per l'associació Solidària amb el Poble Siri. Per fer-ho van comptar amb una carretó hidràulic i el treball d'un conductor, cedits per Comercial Nono. En l'acció de càrrega van participar 4 refugiats sirians que viuen a Salt i entitats com els Diables d'en Pere Botero, agrupament Escolta de Salt, Nova Costa Salt, Caritàs, el Safareig de Salt, IPS, Criança Papiol, PSC, fruiteries Idrissi i les Alzines i els ajuntaments de Salt i el Papiol.