La Generalitat ha obert expedients sancionadors a la botiga de venda de gossos Girocan de Bescanó. El Govern català ha tramitat aquestes resolucions després de rebre denúncies per l'incompliment de la llei de protecció dels animals. Segons la Generalitat, l'establiment no respectava alguns dels articles de la llei dels animals (que correspon al decret legislatiu 2/2008). La botiga de Bescanó és considerada un «nucli zoològic», ja que es tracta d'un establiment que es dedica a la venda de gossos.

En aquests moments, segons la Generalitat, els representants de Girocan han presentat un recurs contenciós administratiu contra els expedients sancionadors del Govern català. Per això, la Generalitat ha explicat que els Serveis Territorials de Girona estan preparant un informe davant el recurs dels responsables de la botiga.

En paral·lel, l'Agència Catalana del Consum està investigant l'establiment, ja que ha rebut les denúncies d'alguns clients. Com va avançar Diari de Girona, Consum està fent una actuació inspectora perquè aquests consumidors han notificat que els cadells que havien comprat a l'empresa de Bescanó han emmalaltit o han mort pocs dies després d'haver-los adquirit. En funció dels resultats, Consum pot incoar altres expedients sancionadors.