L'equip de govern de l'Ajuntament d'Olot, format per CiU amb el suport del PSC, portarà al ple d'avui l'aprovació del Pla de Govern 2016-19. Les reunions de treball entre tècnics i regidors van començar el darrer agost, quan tot just havien establert el pacte de govern entre CiU i el PSC i havien acordat el nou cartipàs. Llavors va transcendir que els conceptes del pla són molt genèrics i estan repartits per àrees.

Apart de les reunions de treball, algunes de les previsions del pla s'han posat en evidència en la configuració del cartipàs municipal i en l'aprovació del pressupost del 2016. El compte deixa clar que el gran objectiu urbanístic del període 2016-2019 és el Firal. Abans del pressupost, l'Ajuntament va aprovar un crèdit de 4,5 MEUR. Del préstec, van reservar 2.800.000 € per gastar en 4 anys en la remodelació del Firal.

Els 1.7 MEUR restants del crèdit són per a camps de futbol base i els nous usos de l'Hospital Sant Jaume. En un principi, els camps de futbol base havien d'estar al Morrot, on ja n'hi ha un, però desacords entre l'Ajuntament i la propietat (fets públics a finals del 2015) fan preveure una nova solució.

L'altre gran repte és el Pla del barri de Sant Miquel. Es tracta d'un barri en el qual, en una zona molt petita (del carrer Masbernat-cinema Gridó fins a la carretera de les Mates) hi viuen unes 6.000 persones. Després vénen el projecte dels volcans i la variant d'Olot.

Les altres previsions per als propers anys estan presents a l'ordenació del cartipàs. Una de les novetats és una àrea de Medi Ambient que és responsabilitat del PSC. Es tracta d'un millor aprofitament de la llera del Fluvià com a àrea d'esbarjo, una aposta per les energies renovables i la promoció dels vehicles elèctrics.

L'altra àrea nova és la regidoria de Participació, Transparència i Govern Obert. Han d'aplicar la Llei de Transparència aprovada el desembre del 2014.