El nombre de gent que viu en les urbanitzacions a les comarques gironines segueix creixent i, segons l´Institut Nacional d´Estadística (INE), durant la crisi econòmica ha augmentat en un 42,5%. El 2007 van ser 40.432 les persones empadronades en urbanitzacions i l´any passat es va arribar a les 67.846. Així doncs, el nombre de veïns que opta per residir durant tot l´any fora dels principals nuclis de població segueix una tendència a l´alça i ja se situa al voltant del 9% del total de residents a la província.

Algunes de les urbanitzacions que han experimentat els principals creixements de població són a Caldes de Malavella, on Aigües Bones (que ha passat de 598 a 844 residents) i El Llac dels Cignes, que s´ha incrementat de 876 persones fins a 1.129 residents. A Vidreres, les dues grans zones residencials d´Aiguaviva Parc i Mas Flassià han seguit creixent. A Sils, Vallcanera Parc, per exemple, no ha experimentat un gran creixement i va passar de 937 a 1.093 persones. Maçanet Residencial Park ha passat de 1.085 veïns a prop de dos mil residents en poc més de 8 anys. Cal destacar que, malgrat que les principals urbanitzacions es troben a la costa, les situades en zones de muntanya també guanyen població. És el cas, per exemple, de Font Rubí, a Camprodon, que ha passat de 77 a 87 inscrits al llarg de l´últim any.

A l´altre costat, entre les urbanitzacions que han perdut població respecte del 2007 es troben dues zones de Torroella de Montgrí, com Torre Moratxa -que ha baixat de 40 a 38 persones- o Els Griells-La Pletera -que ha passat de 229 residents empadronats a 203. Lloret Blau ha descendit de 445 a 393 i la Costa d´en Gallina, al mateix municipi, ha disminuït de 96 a 90.

Com es pot comprovar, els descensos de població són, en general, molt més discrets que els augments, de manera que la tendència continua essent clarament a l´alça.

Probablement per això, malgrat la crisi econòmica, la urbanització més poblada de la demarcació continua essent Empuriabrava, al municipi de Castelló d´Empúries, amb prop de 7.000 veïns. Altres municipis, en canvi, es caracteritzen per comptar amb un gran nombre d´urbanitzacions escampades per tot el seu terme municipal, com per exemple Begur -amb més de 2.600 persones- o Calonge -amb més de 4.600 residents en diferents indrets.